آیا ردیاب خودرو بدون باتری کار میکند؟ تکنولوژی ردیابی خودروها در دهههای اخیر به شدت پیشرفت کرده است و به عنوان یکی از ابزارهای مهم در حفظ امنیت و کنترل خودروها مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر ردیابهای خودروها از باتری به عنوان منبع تغذیه خود استفاده میکنند تا بتوانند به طور مداوم موقعیت خودرو را مشخص کرده و اطلاعات را به صورت بیسیم به سرورها یا تلفن همراه مالک خودرو ارسال کنند. اما در صورتی که خودرو در حالت خاموش باشد و هیچ انرژی تولید نشود، ردیاب نمیتواند کار کند. سوالی که در اینحا مطرح میشودآیا ردیاب خودرو بدون باتری کار میکند؟
انواع ردیاب خوردو
در بازار، انواع مختلفی از ردیابهای GPS برای خودروها و وسایل نقلیه موجود است. این انواع شامل ردیابهای پلاگین، ردیابهای سیمی و ردیابهای با منبع داخلی (باتری) میشوند:
1. ردیاب پلاگین: این نوع ردیابها بسیار کوچک هستند و به درگاه OBD-II خودرو متصل میشوند. نصب آنها بسیار آسان است و قادرند به صورت خودکار روشن و خاموش شدن خودرو را تشخیص دهند. ردیابهای پلاگین به صورت شخصی و برای استفاده در مشاغل مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
2. ردیاب سیمی: ردیابهای سیمی به صورت مستقیم به سیستم برقی خودرو یا وسیله نقلیه دیگر متصل میشوند. آنها همیشه مخفی میباشند و میتوان آنها را در هر جایی از خودرو قرار داد. ردیابهای سیمی برای خودروهایی که درگاه OBD-II ندارند یا با آن سازگار نیستند مفید هستند و در مشاغل مختلف استفاده میشوند.
3. ردیاب با منبع داخلی (باتری): برخی از ردیابها دارای باتری داخلی هستند و نیازی به اتصال به سیستم برقی خودرو ندارند. آنها به صورت مستقل کار میکنند و معمولاً با ارسال موقعیت مکانی خود به ناظر، با باتری خود طولانی عمر دارند. این نوع ردیابها ممکن است گزارشات را به صورت مکرر ارسال نکنند تا باتری را صرفهجویی کنند. عموماً ردیابهای GPS با منبع داخلی هر 15 دقیقه یکبار و بعد از حرکت و در حالت توقف حدود پنج ساعت یکبار گزارش میدهند.
این انواع ردیابهای GPS برای خودروها و وسایل نقلیه مختلف مناسب هستند و هر کدام مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند. در انتخاب ردیاب مناسب، نیازها و استفادهی مورد نظرتان را مدنظر قرار داده و بر اساس آن تصمیم بگیرید. اما اگر به دنبال ردیاب بدون نیاز به باتری هستید ادامه مطلب را از دست ندهید.
انواع ردیابهای بدون نیاز به باتری
ردیابهای بدون نیاز به باتری از جمله فناوریهای پیشرفتهای هستند که در امنیت و مدیریت خودروها تأثیرگذار هستند. مزایای این ابزار شامل عدم نیاز به تعویض و شارژ باتری، پایداری برقرسانی از منبع خودرو، دقت و دسترسی به زمان واقعی اطلاعات موقعیت جغرافیایی خودرو و کاهش احتمال سرقت است. این ردیابها از طریق اپلیکیشنهای موبایل به راحتی پیگیری شده و کنترل خودرو را فراهم کرده و این امر از آسیبپذیری باتریها جلوگیری مینماید.
ردیاب آهن ربایی
ردیابهای آهنربایی خودرو بدون نیاز به باتری ماشین به عنوان دستگاههای مستقل عمل میکنند؛ یعنی برای کارکرد خود به منبع برق خودرو نیاز ندارند و از منابع انرژی خود تغذیه میشوند. این نوع ردیابها معمولاً دارای باتری داخلی هستند و با اینکه نیاز به شارژ دارند، اما از باتری خودرو برای کارکرد خود استفاده نمیکنند. به عبارت دیگر، ردیاب آهنربایی خودرو بدون نیاز به باتری ماشین، با نصب یک باتری داخلی که به منبع برق خودرو وصل نمیشود، توانایی ردیابی و ارسال اطلاعات را دارد. این باتری داخلی معمولاً با استفاده از فناوریهای مدرن و مدیریت مصرف انرژی به صورت اقتصادی کار میکند تا عمر مفید طولانی داشته باشد و نیاز به تعویض مکرر نباشد.
استفاده از ردیابهای آهنربایی خودرو بدون نیاز به باتری ماشین یعنی این ردیابها، برق موردنیاز برای کارکرد خود را از منابع داخلی خود تأمین میکنند و به این ترتیب به باتری خودرو وابسته نیستند. این ویژگی میتواند مزیتی برای کاربران باشد که نمیخواهند باتری خودرو را برای نصب ردیاب مصرف کنند یا احتمال قطعی باتری خودرو را در نظر دارند.
ردیاب خودرو با سیمکارت
این ردیابها با توجه به نیاز انرژی خود، از باتری داخلی یا سیستمهای خاصی برای تغذیهشان استفاده میکنند و نیازی به اتصال به باتری خودرو ندارند. برای نصب ردیاب بدون باتری روی ماشین، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
تعبیه سیمکارت در داخل ردیاب: قبل از نصب ردیاب باید یک سیمکارت آماده کار را که دارای آنتن دهی خوبی است، در داخل ردیاب قرار دهید و سیمکارت را به درستی قفل کنید.
آمادهسازی جهت سیمکشی ردیاب خودرو: برای نصب ردیاب بدون باتری، شما نیاز به اتصال به منبع برق خودرو دارید. ردیاب بدون باتری از سه بخش برق اصلی، سوئیچ پله و بخش اتصال به بدنه تشکیل میشود.
مراحل نصب ردیاب بدون باتری
1. قبل از هر کاری، اطمینان حاصل کنید: که سوئیچ خودرو در حالت خاموش قرار دارد تا از برق گرفتن بدون مشکل اطمینان حاصل کنید.
2. پیدا کردن فیوز اصلی: برای پیدا کردن فیوز اصلی، از فازمتر یا چراغ تستر استفاده کنید. هنگامی که فازمتر روی فیوزهای مختلف در جعبه فیوزهای خودرو قرار میگیرد، اگر فیوز اصلی باشد، چراغ یا نشاندهندهی فازمتر روشن میشود.
3. برقرسانی به ردیاب: بعد از یافتن فیوز اصلی، سیمهای ردیاب را به منبع برق خودرو متصل کنید.
– سیم قرمز (معمولاً) را به برق مثبت (+12 ولت) متصل کنید.
– سیم مشکی را به برق منفی (گراند) متصل کنید.
– سیم نارنجی را به منبع ACC متصل کنید.
4. تأیید اتصالها: پس از اتصال سیمها به منبع برق خودرو، مطمئن شوید که همه اتصالها به درستی انجام شدهاند.
5. متصل کردن ردیاب: حالا که سیمها به درستی وصل شدهاند، ردیاب را به خودرو متصل کنید.
6. تست عملکرد: پس از نصب و اتصالها، ردیاب بدون باتری آماده بهکار است. برای اطمینان حاصل کردن از عملکرد درست ردیاب، چند دقیقه با خودرو حرکت کنید و از ردیاب و عملکرد آن اطمینان حاصل کنید؛ همچنین، از اپلیکیشن مرتبط با ردیاب برای نمایش موقعیت جغرافیایی خودرو استفاده کنید تا بتوانید مسیر حرکت خودروی خود را نظارت کنید.
کلام آخر
ردیاب خودرو بدون باتری میتواند کار کند؛ اما به منبع تغذیه جایگزین برای تأمین انرژی نیاز دارد. این روشهای نوآورانه برای ردیابی خودروها بدون باتری میتوانند مزایایی مانند کاهش نیاز به تعویض باتری و افزایش عمر مفید ردیاب را داشته باشند.