آیا شما هم فکر میکنید ردیاب خودرو و GPS تلفن همراه دقیقا مانند هم عمل میکنند؟ اگرچه اینگونه به نظر میرسد، اما در حقیقت تفاوتهای زیادی با هم دارند. امروزه استفاده از این تکنولوژیها بسیار افزایش یافته و با زندگی مردم عجین شده است. مقایسه تفاوت میان این دو تکنولوژی بسیار جالب مینماید و سبب میشود دید شما را نسبت به خرید آنها تغییر دهد. برای اینکه شما هم با تفاوت این دو آشنا شوید، لازم است هر کدام از آنها جداگانه معرفی شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا به اطلاعات بیشتری راجع به آنها دست پیدا کنید.
ردیاب خودرو چیست؟
ردیاب خودرو به دستگاه کوچکی گفته میشود که از سیستم ارتباط با ماهوارههای موقعیت یابی برخوردار است. نصب این دستگاه در ماشین سبب میشود هر لحظه شروع به موقعیت یابی کند. با جی پی اس ماشین، موقعیت خودروها روی تلفن همراه مشخص شده و از سلامت و امنیت آنها اطمینان مییابند. با سیستم ردیابی خودرو، کاربر میتواند از شرایط خودرو مطلع شود. حتی اگر او خودروی خود را در اختیار فرد دیگری قرار داده باشد از راه دور میتواند شرایط را کنترل کند.
کاربرد ردیاب خودرو
ردیاب خودرو از ماهوارههای موجود در مدار زمین برای موقعیت یابی استفاده میکند. این دستگاه به ماهواره متصل میشود و بعد از مشخص کردن موقعیت ماشین، دادهها را به تلفن همراه کاربر میفرستد؛ به همین دلیل به شبکه مخابراتی کشور و اینترنت اتصال مییابد. از کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بهصورت لحظهای ردیابی و موقعیت یابی خودرو از راه دور انجام میشود.
سطح ایمنی خودرو را افزایش میدهد و از سرقت آن جلوگیری میکند.
امکان خاموش کردن ماشین از راه دور وجود دارد.
مسیرهای حرکت خودرو، مکان توقفها، مدت زمان توقفها و… را مشخص میکند.
درباره عملکرد خودرو در زمان مشخص گزارش میدهد.
از سیستم تعیین محدوده امن جغرافیایی و هشدار در صورت عبور از منطقه مشخص شده برخوردار است.
قابلیت هشدار باز شدن دربها، کاپوتها و … را دارد.
از هشدار ورود ضربه به ماشین برخوردار است.
هشدار روشن شدن موتور خودرو و حرکت آن وجود دارد.
از سیستم چک کردن سرعت و هشدار عبور از سرعت مجاز برخوردار است.
در مورد اتفاقات ناگهانی مانند ترمز شدید، شتاب گیری شدید و … هشدار میدهد.
GPS تلفن همراه چیست؟
GPS تلفن همراه یکی از تکنولوژیهایی است که با اختراع گوشیهای هوشمند بهوجود آمده است. گیرندههای GPS در گوشیهای هوشمند، امکان موقعیت یابی و مسیریابی را به کاربر فراهم میکند. با این سیستم میتوانید در هر لحظه از مکانی که حضور دارید مطلع شوید و برای رسیدن به نقاط دیگر شهر از بهترین مسیر اطلاع یابید؛ همچنین میتوانید به بررسی ترافیک خیابانها پرداخته و مسیر خلوت را انتخاب کنید. برای استفاده از این امکان از اپلیکیشنهای موقعیت یابی مانند Google Map کمک بگیرید. این اپلیکیشنها بسیار متنوع هستند و شما باید نوع مناسب را بر اساس امکاناتشان نصب کنید.
کاربرد GPS گوشی همراه
برای استفاده از GPS گوشی همراه ابتدا اپلیکیشن آن را نصب کرده و سپس مبدا و مقصد را روی نقشه مشخص کنید تا بتوانید مسیرهای رسیدن به مقصد را ببینید. برای استفاده از این تکنولوژی، با ماهوارههای اطراف زمین ارتباط برقرار شده و از آنها اطلاعات لازم را دریافت میکنید. از کاربردهای GPS تلفن همراه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اطلاعات مربوط به کوتاهترین، خلوتترین و بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد دریافت میشود.
مدت زمان رسیدن به مقصد در مسیرهای مختلف را به صورت لحظهای نمایش میدهد.
از سیستم معرفی مسیر جایگزین در صورت رفتن به مسیرهای اشتباه برخوردار است.
نزدیکترین مراکز خدماتی و فروشگاهها را بر اساس موقعیت شخص مشخص میکند.
موقعیت زنده با افراد دیگر را به اشتراک میگذارد.
در زمان بروز حوادث جادهای، سیستم هشدار آن فعال میشود.
از سیستم اعلام حضور پلیس در مسیرها برخوردار است.
عبور از سرعت مجاز در زمان رانندگی را هشدار میدهد.
مقایسه ردیاب خودرو و GPS تلفن همراه
اکنون که با ردیاب خودرو و GPS تلفن همراه آشنا شدید قصد داریم مقایسهای بین این دو دستگاه از جنبههای مختلف انجام دهیم.
نحوه موقعیت یابی و تداوم در آن در ردیاب خودرو و GPS تلفن همراه
برای موقعیت یابی با ردیاب خودرو، چون دستگاه به ماهواره متصل است در نقاط کور هم امکان مکان یابی وجود دارد. موقعیت یابی در GPS تلفن همراه از طریق دکلهای مخابراتی انجام میشود. وقتی در نقاط کور و دور از دسترس باشیم، امکان موقعیت یابی وجود ندارد.
میزان امنیت در ردیاب خودرو و GPS تلفن همراه
ردیاب خودرو کوچک بوده و فضای کمی را به خود اختصاص میدهد و در هر جایی از خودرو قابل پنهان شدن است. با این دستگاه، امنیت خودرو افزایش یافته و مانع سرقت خودرو میشویم. در صورت تشخیص سرقت خودرو با این ردیاب، سیستمهای هشداردهنده فعال شده و به صاحب خودرو خبر میدهد. اما GPS تلفن همراه فاقد این قابلیت است. جی پی اس تلفن همراه در تلفن هوشمند کاربر موجود است و نمیتوان گوشی را از دید سارقان و افراد دیگر پنهان کرد؛ به همین دلیل از آن برای این موارد استفاده نمیشود. از این سیستم برای یافتن مسیر حرکت و تردد در سطح شهرها و جادهها استفاده میشود.
سیستم کنترل از راه دور در ردیاب خودرو و GPS تلفن همراه
ردیاب خودرو میتواند خودرو را از راه دور کنترل کند و از هر نقطهای میتوان دستورات لازم را به آن فرستاد؛ اما اگر میخواهید از GPS گوشی استفاده کنید باید برای استفاده از جی پی اس گوشی آن را در اختیار داشته باشید.
ظرفیت باتری و میزان شارژدهی آن در ردیاب ماشین و GPS گوشی
ردیاب خودرو بهگونهای طراحی شده است که برای اینکه انرژی مورد نیازش را تامین کند باید به باتری ماشین وصل شود؛ به این ترتیب همیشه به برق دسترسی دارید و ردیاب به کار خود ادامه میدهد. ردیاب یک باتری ثانویه هم دارد که در مواقع اضطراری از آن استفاده میشود. برای تامین انرژی مورد نیاز تلفن همراه از باتری و برق مستقیم استفاده میشود؛ اما باتری تلفن همراه قادر نیست زمان زیادی شارژدهی کند و برای ردیابی و موقعیت یابی بلندمدت مناسب نیست.
سخن پایانی
ردیاب خودرو و GPS تلفن همراه هر دو برای موقعیت یابی کاربرد دارند؛ اما این دو دستگاه تفاوتهای زیادی دارند. ما در مطلب امروز به بررسی تفاوتهای این دو پرداختیم. با توجه به مطالب بالا برای انتخاب آنها باید به نیاز خود توجه کنید؛ چرا که هر کدام از این سیستمها برای کاربرد خاصی مناسب است. اگر به اطلاعات کاملتری نیازمند هستید توصیه میکنیم با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید و برای انتخاب این دو سیستم از آنها مشورت بطلبید.